Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAkdeniz, İsmail
dc.contributor.authorKaya, Ayşe
dc.date.accessioned2019-09-18T07:04:24Z
dc.date.available2019-09-18T07:04:24Z
dc.date.copyright2010en_US
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationKaya, A. (2010). Beyaz, sarı ve kırmızı soğanda çeşitli organik asitlerin yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (HPLC) ile tayini (Yüksek Lisans Tezi)en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.bozok.edu.tr/xmlui/handle/11460/236
dc.description.abstractBu çalışmada okzalik, maleik, sitrik ve krotonik asitlerin eş zamanlı tayini için kromatografik yöntem geliştirilmiştir. Bu amaçla LiChrospher-100, RP-18e (5µm) HPLC sistemi kullanılmıştır. Her bir türün duyarlılığını arttırmak için sistemin tüm parametreleri optimize edilmiştir. Kırmızı, Beyaz ve sarı soğan örnekleri okzalik, maleik, sitrik ve krotonik asit içerikleri için analiz edilmiştir. Kırmızı, beyaz ve sarı soğan örneklerinde okzalik asit derişimleri sırasıyla 1162,18±119,55 mg/Kg, 1260,33±7,64 mg/Kg, 3736,10±416,44 mg/Kg olarak bulunmuştur. Analiz edilen tüm örneklerde maleik, sitrik ve krotonik asit gözlenmemiştiren_US
dc.description.abstractA chromatographic method fort he simultaneous determination of oxalic, maleic, citric and crotonic acids was developed in this study. Fort his aim, LiChrospher-100, RP-18e (5µm) HPLC system was used. All of the parameters were optimized to improve the sensitivity for each analyte. Red, white and yellow onion samples were analyzed for their oxalic, maleic, citric and crotonic acid contents. Concentrations of oxalic acid in red, white and yellow onion samles were found to be 1162,18±119,55 mg/Kg, 1260,33±7,64 mg/Kg, 3736,10±416,44 mg/Kg respectively. Maleic, citric and crotonic acids were not detected in all samples interested.en_US
dc.language.isotr_TRen_US
dc.publisherYozgat Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOrganik asiten_US
dc.subjectOkzalik asiten_US
dc.subjectSoğanen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.titleBeyaz, sarı ve kırmızı soğanda çeşitli organik asitlerin yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (HPLC) ile tayinien_US
dc.title.alternativeDetermination of organic acids in red, white and yellow onion samples high performance likit chromatography (HPLC)en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster