Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorMut, Hanife
dc.contributor.authorAy, İsmail
dc.date.accessioned2020-03-03T06:56:11Z
dc.date.available2020-03-03T06:56:11Z
dc.date.copyright2016en_US
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationAy, İ. (2016). Yozgat koşullarında yaygın fiğ ile yem bezelyesinin arpa ve yulaf ile karışımlarında uygun karışım oranının belirlenmesi. Yüksek Lisans Tezi. Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yozgat.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.bozok.edu.tr/xmlui/handle/11460/502
dc.description.abstractBu araştırma Yozgat İli Çekerek İlçesi ekolojik koşullarında yaygın fiğ (Vicia sativa L.) ile yem bezelyesinin (Pisum sativum L.) arpa (Hordeum vulgare L.) ve yulaf (Avena sativa L.) ile karışımlarında uygun karışım oranının belirlenmesi amacıyla, 2012 ve 2013 yıllarında yürütülmüştür. Materyal olarak yem bezelyesinde Taşkent, yaygın fiğde Alınoğlu-2001, yulafta Checota ve arpada Karatay-94 çeşidi kullanılmıştır. Deneme Tesadüf Blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuş olup, bitkiler yalın ve ikili karışımlar (farklı karışım oranları) halinde yetiştirilmişlerdir. Araştırmada kuru ot verimi, ham protein oranı, ham protein verimi, ADF, NDF, Kalsiyum, Potasyum, Fosfor ve Magnezyum oranları açısından işlemler arasında önemli farklılıkların olduğu belirlenmiştir. Yılların birleştirilmiş ortalamalarına göre kuru ot verimi, ham protein oranı ve ham protein verimi, ADF, NDF, Ca, K, P ve Mg oranları sırasıyla 330.2 kg/da, % 17.57, 58.7 kg/da, % 30.53, % 52.09, % 1.13, % 2.09, % 0.33 ve % 0.27 olarak belirlenmiştir. Çalışma sonucunda karışımların kuru ot, ham protein verimleri ve diğer veriler dikkate alındığında % 30 yulaf + % 70 yem bezelyesi ve % 40 arpa + % 60 yem bezelyesi karışımlarının bölgemiz şartlarında erken ilkbahar ekimlerinde başarıyla yetiştirilebileceği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was conducted to determine the most proper mixture ratio of common vetch (Vicia sativa L.) and fodder pea (Pisum sativum L.) with barley (Hordeum vulgare L.) and oat (Avena sativa L.) for forage production under Çekerek ecological conditions (Yozgat-Turkey) during the 2012 and 2013 growing seasons. One cultivar from each species; fodder pea (Taşkent), common vetch (Alınoglu-2001), oat (Checota) and barley ( Karatay-94) were used as a plant material The experiment was arranged in a completely randomized block design with three replications. The plants were grown as a binary mixtures with diffrent seed ratio besides to alones The significant differences were detrmined among cropping treatments in terms of hay yield, crude protein ratio, crude protein yield, ADF, NDF, ratio of Calcium, Potassium, Posphorus and Magnesium According to two years results mean hay yield, crude protein ratio, crude protein yield, ADF, NDF, Calcium, Potassium, Posphorus and Magnesium content were 330.2 kg/da, % 17.57, 58.7 kg/da, % 30.53, % 52.09, % 1.13, % 2.09, % 0.33 and % 0.27, respectively.Considering the hay yield, crude protein yield and other data, 30% oat : 70% fodder peas and 40% barley:60% fodder pea mixtures exhibited higher results, in our conditions.en_US
dc.language.isotr_TRen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectkarışık ekimen_US
dc.subjectyem bezelyesien_US
dc.subjectyulafen_US
dc.subjectADFen_US
dc.subjectNDFen_US
dc.subjectIntercroppingen_US
dc.subjectfodder peaen_US
dc.subjectoaten_US
dc.titleYozgat koşullarında yaygın fiğ ile yem bezelyesinin arpa ve yulaf ile karışımlarında uygun karışım oranının belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of suitable mixture ratio of common vetch and pea with oats and barley under in Yozgat conditionsen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster