Browsing Tarla Bitkileri Anabilim Dalı by Publisher "Fen Bilimleri Enstitüsü"
Now showing items 1-19 of 19
-
Bazı şeker mısırı (Zea mays saccharata Sturt.) çeşitlerinin ekim zamanının belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışma, Yozgat koşullarında farklı şeker mısır çeşitlerinin en uygun ekim zamanının belirlenmesi amacıylayürütülmüştür. Denemede dört ekim zamanı (12 mayıs, 2 haziran, 22 haziran ve 12 temmuz) ile dört şeker mısır ... -
Çemen (Trigonella foenum-Graecum L.)'de yazlık ve güzlük ekimin verim ve bazı morfolojik özellikler üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu araştırma çemenin (Trigonella foenum-graceum L.) Yozgat ekolojik koşullarında en uygun ekim döneminin belirlenmesi, yazlık ve güzlük ekimin çemenin verim ve bazı verim öğeleri üzerine etkisinin incelenmesi amacıyla Bozok ... -
Farklı azot dozlarının arıotunun (Phacelia tanacetifolia Bentham) bitkisel özellikleri ve ot kalitesi üzerine etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)Araştırma Yozgat-Sorgun ekolojik şartlarında, 2013 yılı ilkbahar-yaz döneminde, farklı biçim dönemlerinin ve azot dozlarının arıotu (Phacelia tanacetifolia Bentham)'nun verim, kalite, fenolojik ve morfolojik özelliklerine ... -
Farklı azot dozlarının sudan otu ve sorgumxsudan otu melez çeşitlerinin ot verimi ve kalitesi üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)Bu çalışma, Yozgat ekolojik koşullarında, 2 yıl süreyle (2013 ve 2014) sudan otu ve sorgumxsudanotu melezi çeşitlerinin verim ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı azotlu gübre dozlarının etkilerinin belirlenmesi ... -
Farklı humik asit dozlarının yazlık ve kışlık ekilen kişniş (Coriandrum sativum L.)'in bazı tarımsal özellikleri ile uçucu yağ oranı üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu araştırma Yozgat ekolojik koşullarında yazlık ve kışlık ekilen kişnişin (Coriandrum sativum L.) bazı tarımsal özellikleri ile uçucu yağ oranı üzerine farklı hümik asit dozlarının etkilerinin incelenmesi amacıyla Bozok ... -
Farklı zamanlarda hasat edilen ekinezya (Echinacea purpurea (L.) Moench) bitki ekstraktlarının antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu araştırma Echinacea purpurea L. (Moench) türünün farklı hasat zamanlarında toplanan bitki kısımlarından elde edilen bitki ekstraktlarının antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla Eylül 2014-Ağustos 2015 tarihleri ... -
Kireçli toprak koşullarında farklı organik gübrelerin aspir (Carthamus tinctorius L.) bitkisinde verim ve verim özellikleri üzerine etkileri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu araştırma, Yozgat İli Sarıkaya İlçesi'nin kireçli bölge topraklarında absorbe durumda bulunan fosfor elementinin hümik asitle açığa çıkarılıp yarayışlı duruma getirilmesi ve uygulanan organomineral gübrenin Balcı aspir ... -
Konya ekolojisinde bazı makarnalık buğday genotiplerinin verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışma, 2012-2013 yetiştirme döneminde Konya Merkez ve İçeri Çumra koşullarında 16 ileri seviyedeki makarnalık buğday hattı ve 4 çeşidin tane verimi ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bitki ... -
Nohut (Cicer arietinum L). çeşitlerinde verim ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışma, 2015 ve 2016 yıllarında Afyonkarahisar ve Yozgat koşullarında nohut çeşitlerinin tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Denemede Akça, Azkan, Akçin, Gökçe, Hisar, Çakır, ... -
Yozgat ekolojik koşullarına uygun silajlık mısır (Zea mays l.) çesitlerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Araştırma 9 adet silajlık mısır çeşidinin (Arifiye, BC 678, Cadız, Colonia, DS 0224, Sakarya, Sy Lucrosa, OSSK 596 ve Truva) Yozgat ekolojik koşullarında morfolojik özellikleri, ot verimi ve kalitesini belirlemek amacıyla ... -
Yozgat ekolojik koşullarında yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin ot verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu araştırma, Yozgat ekolojik koşullarında yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin ot verimi ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla 2013-2015 yılları arasında iki yıl süreyle yürütülmüştür. Denemede Bilensoy, ... -
Yozgat koşullarında iki ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşidinde hümik-fulvik asit uygulamasının tane verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmada Yozgat – Sarıkaya ilçesinde 2 farklı ekmeklik buğday çeşidinde hümik + fulvik asit uygulamasının verim ve kaliteye etkisi araştırıldı. Çalışmada ekmeklik buğday çeşitleri olarak Krasunia ODESKA ve Renan ... -
Yozgat koşullarında macar fiğinin (Vicia pannonica crantz) kalite ve verimi üzerine farklı toprak işleme yöntemleri ve tohum oranlarının etkisinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Araştırmada, Macar fiğinin (Vicia pannonica Crantz) ot ve tohum verimi ve bazı kalite özellikleri üzerine toprak işleme yöntemleri (sıfır toprak işleme, azaltılmış toprak işleme, geleneksel toprak işleme) ve tohum oranlarının ... -
Yozgat koşullarında yapay mera tesisinde kullanılabilecek uygun yem bitkileri karışımlarının belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Yozgat koşullarında yapay mera tesisinde kullanılabilecek uygun yem bitkileri karışımlarının belirlenmesini amaçlayan bu araştırma 2011 ve 2012 yıllarında Yozgat ili Çekerek ilçesi çiftçi arazisinde yürütülmüştür. Araştırma ... -
Yozgat koşullarında yaygın fiğ ile yem bezelyesinin arpa ve yulaf ile karışımlarında uygun karışım oranının belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu araştırma Yozgat İli Çekerek İlçesi ekolojik koşullarında yaygın fiğ (Vicia sativa L.) ile yem bezelyesinin (Pisum sativum L.) arpa (Hordeum vulgare L.) ve yulaf (Avena sativa L.) ile karışımlarında uygun karışım oranının ... -
Yozgat şartlarında ana ve ikinci ürün olarak yetiştirilebilecek sorgum, sudan otu ve sorgum sudan otu melez çeşitlerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)Bu çalışma, Yozgat ili Çekerek ilçesi ekolojik koşullarında ana ve ikinci ürün olarak ekilen sorgum, sudan otu ve sorgumxsudan otu melez çeşitlerinin 2 farklı biçim zamanında verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla, ... -
Yozgat şartlarında farklı bölgelerde yetiştirilen şeker pancarının (Beta vulgaris L.) hasat zamanlarının verim ve kaliteye etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Yozgat koşullarında farklı bölgelerde üretilen şeker pancarında verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülen bu araştırma; Yozgat ili Sarıkaya ve Yerköy ilçelerinde, 2015 yılında Nisan-Kasım ayları arasında ... -
Yozgat şartlarında farklı mevsimlerde ekimi yapılan aspir (Carthamus tinctorius L.) çeşitlerinin verim ve verim unsurlarının incelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışma, Yozgat şartlarına en uygun aspir çeşidinin tespiti için tescilli 3 aspir çeşidinin (Dinçer, Remzibey 05 ve Balcı) verim değerleri ve verim unsurlarının belirlenmesi gayesiyle farklı mevsimlerde üç tekrarlamalı ... -
Yozgat şartlarında karabuğday(Fagopyrum esculentum moench) yetiştiriciliği
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışma Yozgat ekolojik koşullarında karabuğday bitkisinin 5 farklı ekim zamanlarında verim ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2015 ve 2016 yıllarında yürütülmüştür. Araştırma Tesadüf Blokları Deneme ...