Browsing Fen Bilimleri Enstitüsü by Author "Mut, Zeki"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bazı şeker mısırı (Zea mays saccharata Sturt.) çeşitlerinin ekim zamanının belirlenmesi
Yalım, Volkan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışma, Yozgat koşullarında farklı şeker mısır çeşitlerinin en uygun ekim zamanının belirlenmesi amacıylayürütülmüştür. Denemede dört ekim zamanı (12 mayıs, 2 haziran, 22 haziran ve 12 temmuz) ile dört şeker mısır ... -
Konya ekolojisinde bazı makarnalık buğday genotiplerinin verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Türköz, Musa (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışma, 2012-2013 yetiştirme döneminde Konya Merkez ve İçeri Çumra koşullarında 16 ileri seviyedeki makarnalık buğday hattı ve 4 çeşidin tane verimi ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bitki ... -
Nohut (Cicer arietinum L). çeşitlerinde verim ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Yalçın, Fatih (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışma, 2015 ve 2016 yıllarında Afyonkarahisar ve Yozgat koşullarında nohut çeşitlerinin tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Denemede Akça, Azkan, Akçin, Gökçe, Hisar, Çakır, ... -
Yozgat koşullarında iki ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşidinde hümik-fulvik asit uygulamasının tane verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
Arduç, Soner (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmada Yozgat – Sarıkaya ilçesinde 2 farklı ekmeklik buğday çeşidinde hümik + fulvik asit uygulamasının verim ve kaliteye etkisi araştırıldı. Çalışmada ekmeklik buğday çeşitleri olarak Krasunia ODESKA ve Renan ... -
Yulaf (avena sativa l.) genotiplerinin tarımsal ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Doğanay Erbaş, Özge (Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)Bu çalışma, Yozgat koşullarında yulaf genotiplerinin bazı fenolojik, morfolojik ve tarımsal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2011 yılında yürütülmüştür. Araştırma 11 X 11 alfa latis deneme desenine göre 3 tekrarlamalı ...