Search
Now showing items 1-6 of 6
Kocaçay formasyonunun (orta eosen) Şefaatli çevresindeki mikrofasiyes özellikleri
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Bu tez, Yozgat ilinin Şefaatli ilçesine bağlı Deliler Köyünün 1,5 km batısında yüzeyleyen, Orta Eosen yaşlı Kocaçay Formasyon'un foraminifer biyostratigrafisi ve mikrofasiyes analizi çalışmalarını kapsamaktadır. Birimin ...
Yozgat ve ilçelerinde doğal olarak yetişen kuşburnuların (Rosa spp.) seleksiyon yoluyla ıslahı
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
2015-2016 yıllarında yürütülen bu araştırmada, Yozgat ili ve ilçelerinde doğal olarak yetişen kuşburnularda üstün özelliklere sahip olanlarının seçilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada, toplam 142 kuşburnu tipinden meyve örneği ...
Bitki büyümesini teşvik edici azot fikseri ve fosfat çözücü bakterilerin kombine uygulamalarının armut fidanlarının vejetatif gelişim özelliklerine etkilerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Yozgat ili Sorgun ilçesi Gedikhasanlı Araştırma ve Uygulama İstasyonu'nda yürütülen bu çalışmada, BA 29 anacına aşılı "Deveci" armut çeşidine ait fidanlarda bitki gelişimini teşvik eden Y4 (Pseudomonas putida btyp B, ...
Yozgat ili iş yeri isimleri
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)
Bu çalışma, Yozgat ili iş yeri isimlerinden hareketle, anket çalışması metodu kullanılarak hazırlanmıştır. Türkiye Türkçesinin tarihi, Türkçede yabancılaşmanın görülme nedenleri, ad bilim üzerine anlatımlar ve ad biliminde ...
Abbas Sayar'ın romanlarında Yozgat ağzı
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)
"Abbas Sayar'ın romanlarında Yozgat Ağzı" isimli bu çalışmayla Yozgat ağzının standart Türkçe ile ortak ve farklı yönlerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu tez Abbas Sayar'ın romanlarının ağız özellikleri bakımından ...
Yozgat ekolojik koşullarına uygun silajlık mısır (Zea mays l.) çesitlerinin belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Araştırma 9 adet silajlık mısır çeşidinin (Arifiye, BC 678, Cadız, Colonia, DS 0224, Sakarya, Sy Lucrosa, OSSK 596 ve Truva) Yozgat ekolojik koşullarında morfolojik özellikleri, ot verimi ve kalitesini belirlemek amacıyla ...