Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKoç, Aysen
dc.contributor.authorUçaral, Hatice
dc.date.accessioned2020-03-10T07:48:50Z
dc.date.available2020-03-10T07:48:50Z
dc.date.copyright2017en_US
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationUçaral, H. (2017). Yozgat ve ilçelerinde doğal olarak yetişen kuşburnuların (Rosa spp.) seleksiyon yoluyla ıslahı. Yüksek Lisans Tezi. Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yozgat.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.bozok.edu.tr/xmlui/handle/11460/533
dc.description.abstract2015-2016 yıllarında yürütülen bu araştırmada, Yozgat ili ve ilçelerinde doğal olarak yetişen kuşburnularda üstün özelliklere sahip olanlarının seçilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada, toplam 142 kuşburnu tipinden meyve örneği alınmıştır. Yapılan değiştirilmiş tartılı derecelendirme sonucunda, birinci yıl 49 tip ümitvar olarak bulunmuştur. Seleksiyonun ikinci yılında, birinci yıl seçilen genotiplerin morfolojik ve pomolojik özellikleri incelenmiştir. İncelenen genotiplerin ortalama meyve ağırlığı 0,77 g (AYD 07) ile 3.14 g (SRG 17), meyve eti oranı %60,98 (SRK 13) ile %94,36 (ÇYR 03), suda çözünebilir kuru madde %10,0 (ÇYR 03) ile %53,0 (KDŞ 05), pH 3,33 (SRG 17) ile 4,59 (AYD 07), titre edilebilir asitlik miktarı %0,75 (AKD 02) ile %2,49 (MRK 30), toplam kuru madde miktarı %24,65 (ÇYR 03) ile %62,17(AYD 09), C vitamini 869,55 (SRG 17) ile 4002,39 mg/100g (SRK 12) arasında tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research, aimed of the selection of superior properties in naturally growing rosehips, conducted in Yozgat province of central Turkey during 2015-2016. In this study, fruit samples were taken from a total of 142 the rosehip genotypes. First year, 49 types were found to be promising as a result of weighted grading which was modified. In the second year of the selection, selected genotypes, which were chosen in the first year, were investigated morphological and pomological characteristics. It was determined that the mean fruit weights, fruit flesh ratios, soluble solid contents, pH, titratable acidity, dry matter contents, vitamin C ratios, and these selected genotypes were ranged from 0,77 g to 3,14 g; from 60,98% to 94,36%; from 10,0% to 53,0%; from 3,33% to 4,59%; from 0,75% to 2,49%; from 24,65% to 62,17%; from 869,55 mg/100 mg to 4002,39 mg/ 100g, respectively.en_US
dc.language.isotr_TRen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKuşburnuen_US
dc.subjectseleksiyonen_US
dc.subjectmeyve özelliklerien_US
dc.subjectYozgaten_US
dc.subjectRose hipsen_US
dc.subjectselectionen_US
dc.subjectfruit propertiesen_US
dc.titleYozgat ve ilçelerinde doğal olarak yetişen kuşburnuların (Rosa spp.) seleksiyon yoluyla ıslahıen_US
dc.title.alternativeImprovement of Rose hips (Rosa spp.) by selection wild grown in Yozgat provinceen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster