Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBaşaran, Uğur
dc.contributor.authorKarabulut, İsmail
dc.date.accessioned2020-03-05T11:02:35Z
dc.date.available2020-03-05T11:02:35Z
dc.date.copyright2017en_US
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationKarabulut, İ. (2017). Yozgat koşullarında macar fiğinin (Vicia pannonica crantz) kalite ve verimi üzerine farklı toprak işleme yöntemleri ve tohum oranlarının etkisinin belirlenmesi. Yüksek Lisans Tezi. Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yozgat.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.bozok.edu.tr/xmlui/handle/11460/526
dc.description.abstractAraştırmada, Macar fiğinin (Vicia pannonica Crantz) ot ve tohum verimi ve bazı kalite özellikleri üzerine toprak işleme yöntemleri (sıfır toprak işleme, azaltılmış toprak işleme, geleneksel toprak işleme) ve tohum oranlarının ( 8, 10, 12, 14, 16 kg/da)etkileri incelenmiştir. Çalışmada bitki materyali olarak Macar fiğinin "Beta" çeşidi kullanılmıştır. Araştırma Bölünmüş Parseller Deneme Desenine göre 3 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Çalışmada birinci ve ikinci yıl ortalama gerçek bitki boyu, doğal bitki boyu, yeşil ot verimi, kuru ot verimi, ham protein oranı, ham protein verimi, ADF ve NDF oranları, tohum verimi, tohum ham protein oranı ve verimi değerleri karşılaştırılmıştır. İki yıllık sonuçlara göre; sıfır, azaltılmış ve geleneksel toprak işleme yöntemlerinde sırasıyla ortalama gerçek bitki boyu 93.84 cm, 94.01cm, 93.32cm, doğal bitki boyu 63.88cm, 54.26cm, 54.81cm, yeşil ot verimi 25.67t/ha, 27.07t/ha,27.60t/ha, kuru ot verimi 6.92t/ha, 7.10t/ha, 7.36t/ha, tohum verimi1.68t/ha, 1.69t/ha, 1.58t/ha olarak elde edilmiştir. Her iki yılda da çeşitlerin P, K, Ca ve Mg içerikleri yeterli seviyede bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine yield and some quality features of Hungarian vetch (Vicia pannonica Crantz) under no-tillage, reduced tillage and conventional tillage systems and different seed ratios in Yozgat ecological conditions during 2015 and 2016 seasons. As plant material 'Beta' variety of Hungarian vetch was used. The experiment was arranged in Split Plots Design with three replications. Average real plant height, natural plant height, fresh herbage yield, dry herbage yield, crude protein ratio, ADF and NDF ratios, seed yield, seed crude protein ratio and yield values in the first and second year were investigated. Over the years; average real plant height was 93.84 cm, 94.01 cm, 93.32cm and, natural plant height was 63.88 cm, 54.26 cm, 54.81 cm and, fresh forage yield was 25.67 t/ha, 27.07 t/ha, 27.60 t/ha, and, dry forage yield was 6.92 t/ha, 7.10 t/ha, 7.36 t/ha, seed yield 1.68 t/ha, 1.69 t/ha, 1.58 t/ha respectively for no-tillage, reduced tillage and conventional tillage systems. P, K, Ca and Mg contents in all treatments have been found in sufficient level in both years.en_US
dc.language.isotr_TRen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectToprak işlemeen_US
dc.subjecttohum oranıen_US
dc.subjectMacar fiğien_US
dc.subjectot verimien_US
dc.subjecttohum verimien_US
dc.subjectTillageen_US
dc.subjectseed ratioen_US
dc.subjectHungarian vetchen_US
dc.subjectforage yielden_US
dc.subjectseed yielden_US
dc.titleYozgat koşullarında macar fiğinin (Vicia pannonica crantz) kalite ve verimi üzerine farklı toprak işleme yöntemleri ve tohum oranlarının etkisinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination the effect of seed rates and tillage methods on yield and quality of hungarian vetch (Vicia pannonica crantz) in yozgat conditionsen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster